Vi lyckades!

Kosti Nevanlinna

Namn: Kosti Nevanlinna

Startvikt: 86kg

Nuvarande vikt: 67kg

Supporter: Pauliina Mulari

Mikä sai sinut aloittamaan laihdutuksen?

Olen yrittänyt saada painon laskemaan pysyvästi vuosikausia siinä onnistumatta. Satunnaisesti sain joitain kiloja pois mutta ne tulivat aina takaisin korkojen kera. Kun paino alkoi loppuvuonna 2020 lähestyä yhdeksääkymmentä kiloa, päätin että nyt pitää asialle tehdä kertakaikkiaan jotain.

Millaisena koit Cambridge laihdutuksen?

Cambridge-metodi oli yksinkertainen ja suoraviivainen tapa laihtua. Ateriankorvikkeet pitivät nälän erinomaisesti loitolla: erityisesti pidin siitä ettei ruokaa tarvinnut olla koko ajan tekemässä ja kantamassa mukana kippoja ja kuppeja. Liikunnan osuus oli mukavan kevyt, itse hoidin tämän vain käymällä päivittäin kävelyllä ja satunnaisesti kuntosalilla. Laihdutus ikään kuin kulki vain mukana päivittäin, ilman että sitä tarvitsi jatkuvasti ja aktiivisesti miettiä! Ohjelma oli mielestäni todella hyvin suunniteltu monesta eri vinkkelistä.

Jos olet laihdutttanu aikaisemmin, miten Cambridge laihdutus eroaa aikaisemmista?

Useita eri laihdutustapoja kokeilleena, sanoisin Cambridgen poikkeavan muista kahdella tavalla. Ensinnäkin Cambridgessa ruoan määrä pidetään minimissä, joka paitsi maksimoi laihdutusnopeuden myös jopa pitää nälän paremmin kurissa (arvelen syyksi sitä, että verensokeri ei heittele niin paljoa). Kun laihdutus kulkee nopeasti, pysyy motivaatiokin korkealla. Toisekseen Cambridgessa on mukana valmentaja, joka ohjeistaa, neuvoo ja kannustaa säännöllisesti. Kuvittelin aiemmin pärjääväni mainiosti yksinkin, mutta heikot tulokset eivät tätä kyllä tukeneet. Pauliina oli mielettömän hyvä ja tsemppaava valmentaja, ilman häntä en olisi varmasti päässyt samalla lailla maaliin.

Mitä hyötyä sinulle on ollut laihdutuksestasi?

Pelkästään yli 20 kg:n painolastin pudotus on tehnyt päivittäisestä elämästäni kirjaimellisesti kevyttä! Valitsen nykyään portaat hissin sijaan ja kävelen mieluummin kuin menen autolla. Ehkä kuitenkin tärkein ja suurin hyöty on energian siirtäminen laihdutuksesta toisaalle: nyt minun ei tarvitse enää jatkuvasti miettiä ja voivotella kertyneitä ja kertyviä kiloja – niitä ei oikeastaan enää ole.

Millä tavalla elämäsi on toisenlaista nyt laihdutuksen jälkeen?

Katso edellinen vastaus 🙂

Tapahtuiko laihdutuksen aikana, sitä ennen tai sen jälkeen jotain, jota et osannut odottaa?

Hyötyliikunnan lisääntyminen. Minulla oli tavoitteena päivittäin käydä kävelyllä vähintään kaksikymmentä minuuttia. Pikkuhiljaa tämä vain kasvoi luonnostaan ensin kolmeenkymmeneen minuuttiin, sitten neljäänkymmeneen ja tuntiin. Lopulta huomasin käyväni kävellen kaupassa, kuntosalilla, töissä. Kertakaikkiaan salakavalaa! Kävin jopa hakemassa postista 15kg painavan lähetyksen kävellen – tosin tämän olisi kyllä voinut jättää väliin…

Voit kertoa myös vapaamuotoisesti omista laihdutuskokemuksistasi

Suosittelen kaikkia, jotka kamppailevat painonsa kanssa, antamaan Cambridgelle tilaisuuden. Jo neljässä viikossa paino putoaa todella paljon ja olo on kevyempi ja niin monella tavalla parempi. Älä mieti mitä menetät, vaan mitä saat.

Tillbaka