Vi lyckades!

Kirsi Turunen

Namn: Kirsi Turunen

Startvikt: 115kg

Nuvarande vikt: 95kg

Supporter: Jonna Hakola

Mikä sai sinut aloittamaan laihdutuksen?

Oma peilikuvani. Olimme rakentaneet 5 vuoden sisällä kaksi omakotitaloa (vuosina 2012-2017) syksyllä 2017 makasin sohvalla työpäivän jälkeen ja selasin nettiä miettien mistä voisin saada itselleni apua. Olin keskittynyt niin intensiivisesti muuhun perheeseen, että olin unohtanut oman hyvin vointini. Olin ollut aikaisemmin liikunnallinen, mutta tajusin että en tee siinä hetkessä mitään, koska en jaksa.

Millaisena koit Cambridge laihdutuksen?

Ensimmäiseen tapaamiseen Jonna oli tehnyt minulle ns. mix laatikon ja totesi: maista kaikkia. Yllätyin pirtelöiden hyvästä mausta, ne eivät maistuneet “jauhoisilta”. -20kg oli poissa alle puolessa vuodessa. Silloin tein ns. Vanhalla ohjelmalla ja menin tasolla 2 koko ajan.

Jos olet laihdutttanu aikaisemmin, miten Cambridge mielestäsi eroaa aikaisemmista laihdutuksista?

Aikaisempi laihdutus kokemukseni oli ollut v.2006, jolloin osallistuin painonvartijoiden kirjekurssille, silloin ns.pisteytin ruokia. Ennen en siis ollut syönyt mitään valmiita aterioita.

Mitä hyötyä sinulle on ollut laihdutuksestasi?

Olo on kevyempi, astma lääkkeet ovat jääneet pois käytöstä, jaksan paremmin. Kaikki nämä yhdessä ovat tuoneet itsevarmuutta lisää ja olen tyytyväinen peilikuvaani.

Millä tavalla elämäsi on toisenlaista nyt laihdutuksen jälkeen?

Olen nujertanut vaaka peikon ja punnitsen itseäni useammin. Jos huomaan että paino lähtee rönsyilemään, niin otan Jonnan yhteyttä ja aloitan jonkun ohjelman, että saan kilot pois.

Tapahtuiko laihdutuksen aikana, sitä ennen tai sen jälkeen jotain yllättävää, eli jotain, jota et osannut odottaa?

Ehkä tämän matkan yllättävin asia on, että valmentajastani Jonnasta on tullut minulle ihan oikea ystävä, jonka kanssa jaamme tavatessamme niin ilot kuin surutkin. En olisi ikinä uskonut että osallistun tällaiseen kilpailuun ja puhun painoon liittyvistä asioista. Mutta haluan kannustaa muitakin lähtemään painonpudotukseen ohjelmalle, vaikka ei tavoittelisikaan ns.normaalipainoa. Kohdallani tällä on valtava terveysvaikutus.

En ole vieläkään lähellä normaalia painoa, mutta paino on asettunut tähän ja olen sen kanssa sinut.

Uusi viime keväänä tullut kuntoohjelma on todella kiva lisä liikuntaa harrastavalle, kiitos siitä.
Erityis kiitos valmentajalleni Jonnalle, joka jaksaa aina olla positiivinen, iloinen ja pirteä

Tillbaka