Vi lyckades!

Kati Köyhäjoki

Namn: Kati Köyhäjoki

Startvikt: 88kg

Nuvarande vikt: 62kg

Supporter: Miia Känsälä

Kuvista löytyy ihminen, joka on lähes puolet elämästään ”jojo:tellut” painon kanssa. Kolmen lapsen äitinä jokaisesta raskaudesta tuli kiloja lähes + 30 kg, jotka lähtivät välillä hyvin ja välillä hyvin huonosti pois liikunnan sekä ruokavalion kanssa, mutta jokaisesta raskaudesta jäi kuitenkin joitakin ”muistoja” ja kiloja vyötärölle ja joka paikkaan keholle. Viimeisessä synnytyksessä säikähdin, kun katsoin itseäni, että ”nämä kilothan jäävät” minuun jos en ala tekemään kunnolla asialle jotakin. 

Laihdutin ensin ruokavaliolla sekä liikunnalla synnytyksen jälkeen n. 50 kg. Sain tästä suoristuksesta minua hoitavalta lääkäriltä ”lahjaksi” lähetteen riippuvatsan korjausleikkaukseen, joka minulle tehtiin alle vuosi lähetteen kirjoittamisen jälkeen maaliskuussa -14. Selvisin leikkauksesta kohtalaisen hyvin ja lähdin alku syksystä -14 ryhmäliikunta tunneille, jossa kuitenkin joulukuussa -14 huomasin, etten ole edelleenkään itseeni tyytyväinen ja halusin vielä karistaa kiloja itsestäni pois. 

Keväällä helmikuussa-15 lähdin tavoittelemaan Cambridgen avulla tavoitetta, jonka asetin itselleni. Tavoite oli normaalipaino, joka aluksi minusta tuntui kovalta, mutta ”nälkä kasvoi syödessä” Tavoitteen saavuttamiseen meni yli puoli vuotta. Aloitin ensin tasolla 3, mutta kilot eivät ”säikähtäneet” odotetulla tavalla, joten siirryin tasolle 2. Tästä oli apua ja paino alkoi tulla alas, välillä hitaammin ja välillä tuli reilumpiakin tuloksia. Syömisen opettelu ei ollut minusta helppoa, jouduin tehdä sen kanssa kovasti töitä, välillä meni iltaisin itkuksi ja ajattelin, etten koskaan saavuta asettamaani tavoitetta. Joudun edelleenkin tehdä syömisen sekä oikeiden annoskoiden kanssa töitä, johon käytän tälläkin hetkellä vaakaa apuna vaikka en tällä hetkellä Cambridge-ohjelmaa käy. Vaaka auttaa minua ”hahmottamaan” oikeiden annoksien koot, jotka minulle ovat edelleen vaikeita! Tykkäisin niin helposti syödä isoja annoksia ja harvoin! Tarvitsin kovasti kannustusta ja apua ja sitä sain omalta ohjaajaltani ihan täyden 10 verran ja joskus jopa enempikin, joten kaikki kiitos kuuluu Miialle! Paino tippui yhteensä Cambridgen avulla -25,5 kg 7 kk aikana. 

Tillbaka