Vi lyckades!

Katariina Koivisto

Namn: Katariina Koivisto

Startvikt: 82kg

Nuvarande vikt: 71kg

Supporter: Annika Rantala

Mikä sai sinut aloittamaan laihdutuksen?

Olin jo pitkään tuntenut oloni turpeaksi ja väsyneeksi enkä kokenut olevani “omissa nahoissani”. Yritin edellisen kesän aikana liikkua enemmän ja syödä terveellisemmin, mutta paino ei tippunut, koska en syönyt ilmeisesti kuitenkaan tarpeeksi enkä säännöllisesti. Tämän vuoksi motivaatio oli kadoksissa. Viimeinen niitti päätökselle ottaa yhteyttä Annikaan oli se, kun työterveydessä otettujen verikokeiden tulokset avasivat silmäni. En halunnut aloittaa lääkitystä laskeakseni veriarvoja vaan päätin kokeilla ensin pudottaa painoa ja saada ruokarytmin kohdilleen. Pikkujouluissa otetut kuvat antoivat myös lisäpotkua sille, että päätin aloittaa loppuelämän kestävän muutoksen, en siis pelkkää dieettiä.

Millaisena koit Cambridge laihdutuksen?

Helpoksi, koska ei tarvinnut miettiä mitä syö ja koska. Elämäntaparemontin aloitus oli siis helppoa, koska ei tarvinnut stressata ruokien punnitsemisilla tai kalorien laskemisella siinä alussa. Uuden aloittaminen on aina vaikeaa ja jos siihen liittyy lisästressiä, loppuu motivaatio nopeasti. Cambridge-ohjelman avulla kroppa alkoi tuntea nälkää ja automaattisesti loin itselleni ruokarytmin. Itselleni oli aikaisemmin juurikin vaikeaa syödä tarpeeksi ja säännöllisesti, koska en tuntenut nälkää ja ruokailujen väli saattoi venyä jopa 7h mittaisiksi… Ja kun paino alkoi tippumaan, motivaatio kasvoi ja samalla jaksaminen, jonka ansiosta ruoan laittaminen ja siirtyminen “oikeaan ruokaan” oli helppoa.

Jos olet laihdutttanu aikaisemmin, miten Cambridge mielestäsi eroaa aikaisemmista laihdutuksista?

Aikaisempi kokemus kesti vain muutaman viikon (tulin raskaaksi), joten ei ole vertailua.

Mitä hyötyä sinulle on ollut laihdutuksestasi?

Oloni on virkeämpi, paino on pudonnut, vaatteet istuu päälle ilman tuskailuja ja kiukuttelu sekä pahantuulisuus on vähentynyt – perhe tykkää 🙂

Millä tavalla elämäsi on toisenlaista nyt laihdutuksen jälkeen?

Päätin aloittaessani muuttaa elämäntapojani niin, että en joudu aloittamaan mitään lääkityksiä hoitaakseni huonoja veriarvoja, joten en ole “vain” laihduttanut, vaan muuttanut elämäni suunnan terveellisempään suuntaan. Tavoitteena oli voida hyvin ja olla tyytyväinen omaan itseensä. Nämä tavoitteet on saavutettu.

Tapahtuiko laihdutuksen aikana, sitä ennen tai sen jälkeen jotain yllättävää, eli jotain, jota et osannut odottaa?

Vatsa jämähti alussa ihan totaalisesti, koska ei ollut mitään “massaa” millä olisi sitä tyhjentänyt. Tämän vuoksi aloitin “oikean” ruoan syömisen suunniteltua aikaisemmin ja sen jälkeen vatsa on toiminut normaalisti.

Aloitin tasosta 1, jolla olin pari viikkoa. Tämän jälkeen olin tasolla 2 muutaman viikon, jonka jälkeen tasolle 3. Sen jälkeen aloin soveltamaan ja yhdistämään Cambridge-aterioita normaaliin ruokaan. Syön aamupuuron ja joskus vielä lounaaksi Cambridge-keiton. Salaatteja, kasviksia olen lisännyt ruokavalioon runsaasti, mutta syön ihan samaa ruokaa kuin muukin perhe. Annokset vain ovat pienentyneet ja kasvisten määrä lautasella lisääntynyt. Syön kuitenkin myös herkkuja 🙂

Tillbaka