Vi lyckades!

Karita Seuranen

Namn: Karita Seuranen

Startvikt: 91kg

Nuvarande vikt: 78kg

Supporter:

1. Miksi aloitin Cambridge Ohjelman

Aikoinaan olin mukana Cambridge Ohjelmassa ja pääsin tavoitepainooni. Mutta tein erittäin suuren virheen: lopetin dietin ”kuin seinään” ja juuri jouluksi. Vähät välitin mistään ohjeista vaan palasin normaali ruokailuun. Kiloja alkoi tulla nopeasti takaisin. Samaan aikaan kuitenkin alkoi erilaiset terveysongelmat, jotka vaikuttivat myös painooni. Terveysongelmat vähensivät myös omaa liikkumistani, joten painoa kertyi aina vaan lisää. Kun terveysongelmat alkoivat väistyä, jäin opintovapaalle. Pääosin opiskeluni on tapahtunut kotona etänä. Jälleen liikkuminen väheni entisestään. Jossain vaiheessa tuli ajatus ”ihan sama, hällä väliä”. En halunnut enää mennä vaaalle. Kun noin vuoden jälkeen rohkaistuin ja katsoin omaa painoani, olin aivan järkyttynyt. Tämä oli kevät 2020. Tuolloin, noin vuosi sitten tein päätöksen: syksyllä aloitan taas Cambridge ohjelman. Pidin tämän mielessäni koko ajan ja olin erittäin päättäväinen asian suhteen. Joten en suinkaan tehnyt ohjelmaan lähtö hetken mielijohteesta. Otin yhteyttä silloiseen ohjaajani ja varasin ajan 1.10 tapaamiselle. Ja siitä alkoi taipaleeni kohti uutta päämäärää – erittäin määrätietoisesti.

2. Mitä asioita oivalsin Ohjelman aikana 

Ehkä suurin oivallukseni on ollut järkisyöminen. Katso mitä on lautasellasi ja kuinka paljon. Nälkä lähtee ja pysyy poissa myös terveellisesti syömällä. Ja olen myös oppinut katsomaan kelloa. Aina ei tarvitse odottaa, että vatsa kurniin ennen kuin voi syödä. Parempi on syödä siinä vaiheessa ennen kuin pahempi nälkä yllättää, ettei tule ahmineeksi kerralla sitten liikaa.

3. Mitä muutoksia tein ruokavaliossani tai elämässäni 

Edellä tulikin jo hieman kuvattua ruokavalioon liittyvää muutosta. Lisäksi olen lisännyt entisestään kasvisten määrää. Olen myös ymmärtänyt proteiinin vaikutuksen nälän poissa pitämisessä ja uusi jokapäiväinen aamupalani nykyisin onkin kaurapuuro rahkalla tai raejuustolla. Aiemmin raejuuston laittaminen kaurapuuroon kuulosti kuvottavalta.

4. Mitkä asiat ovat paremmin Ohjelman jälkeen 

Olen ennen kaikkea tyytyväinen itseeni. Minulla oli riittävä motivaatio ja itsekuri saada ohjelman kautta painoa pudotettua. Oloni on huomattavasti kevyempi, ihmekös tuo, kun painoa on 18 kg vähemmän kuin vuosi sitten. Liikunnan harrastaminen on paljon mukavampaa, kun ei heti hengästy.

5. Muuttuiko terveyteni jotenkin Ohjelman aikana

Kyllä. Liikkuminen on kevyempää. Painonpudotus vaikutti positiivisesti myös mielialaani. Olen ylpeä onnistumisestani.

6. Miten tulen pärjäämään painonhallinnassa 

Jatkossa en pidä vuoden taukoa punnituksessa. Tulen puuttumaan mahdolliseen painon nousuun paljon aiemmin. Nyt tiedän miten sen voin tehdä. Harrastan nyt liikuntaa enemmän.

Tillbaka