Vi lyckades!

Kaisa Kopsa

Namn: Kaisa Kopsa

Startvikt: 80kg

Nuvarande vikt: 75kg

Supporter: Outi Kolehmainen

Olen taistellut painoni kanssa suurimman osan elämästäni vaikka olen harrastanut liikuntaakin. En nuorempana ymmärtänyt, että ruokavalio on tärkeämpi kuin liikkuminen painon pudotuksessa. Vaikka peilikuvakaan ei miellyttänyt niin silti suurimpana motivoijana Cambridge ohjelmaan lähdössä oli toisen lonkkani nivelrikko ja siihen liittyvät varoittavat kivuntunteet. Tämän lisäksi tarvittiin vielä Cambridge ohjelmasta kertoneen intoa uhkuvan ystäväni sysäisy ja yhdessä valmentajan luo lähteminen ja aloittaminen.

Sain laihdutettua Cambridge ohjelmalla 9 kg päästen tavoitepainooni vuonna 2017. Laihtuminen oli yllättävän helppoa Cambridge ohjelmalla.En ole koskaan yrittänyt pudottaa painoa millään ihmedieetillä. Olin aiemmin muutaman kerran onnistunut pudottamaan painoa Painonvartijoiden avulla. Näiden kertojen jälkeen en käynyt seurannassa ja ennen pitkää paino tuli takaisin. Tykkäsin siitä, että Cambridge ohjelma on joustava monella tavalla.  Pystyin vaikuttamaan siihen kuinka usein tapasin valmentajaani. Oli myös mahdollista tavata valmentaja yksin, kaverin kanssa tai ryhmässä. Pystyin valitsemaan elämäntilanteeseeni sopivan laihdutustason. Myös tieto siitä, että aina olisi mahdollista soittaa valmentajalle varmasti auttoi ja se, että valmentajani on helposti lähestyttävä ettei ole korkeaa kynnystä soittamiseen.  Ohjelmassa on iso valikoima tuotteita. Minä tykkäsin melkein kaikista. Koen että pystyin myös herkuttelemaan esimerkiksi patukoilla. Ohjelmassa ei tarvinnut olla nälässä. Opin syömään marjoja ohjelmassa. Oli kiva kun vihannesten syöntiä saattoi vähentää kun söi marjoja. Opin asioita terveellisestä ruokavaliosta. Oli esimerkiksi silmiä aukaiseva kokemus tällaiselle herkkusuulle laskea paljonko sokeripaloissa mitattuna syömissäni herkuissa on sokeria.

Oli ihana huomata kun olin laihtunut jo jonkin verran että pyöräily tuntui kevyemmälta. Samoin kahvakuulailu ja jopa inhoamani lankutusliike. Tietysti oli kiva huomata että housujen vyötäröt muuttuivat löysemmiksi ja oli eri mukavaa sovitella vaatteita päälle laihempana. Lonkkavaivaan liittyvät vähäiset kivuntunteetkinvähenivät entisestään. Minulla oli tarkoitus aloittaa säännöllinen kuntosaliharjoittelu Cambridge ohjelman aloituksen myötä mutta se jäi. Yllätyin että rasvaprosentti laski reilusti ilman kuntosaliharjoittelua Cambridge ohjelman avulla. Myös se oli mukava yllätys, että liikunnaksi ohjelmalla riitti päivittäinen 20 minuutin kävely.

 Onnistuneen Cambridge ohjelmalla laihduttamisen jälkeen minulle on tullut kiloja takaisin. Uskon, että saan pudotettua painoani taas ohjelmalla ja valmentajani tuella. Laihdutusryhmissä saa myös vertaistukea ihanasti. Olen oppinut vähän armollisuutta itseäni kohtaan ja se tulee myös auttamaan jatkossa. Lipsumisia tulee ja tärkeintä on mitä tekee lipsumisten jälkeen. Jokainen, joka on joskus pudottanut painoa tietää, että suurin haaste on siinä, että saa pidettyä pudotetun painon pois. Kuitenkin paino pitää ensin pudottaa. Sen jälkeen opetellaan valmentajan ohjauksessa pikku hiljaa miten syödä ns. normaaliruokaa ilman Cambridge tuotteita. Tähän ja seurantakäynteihin kannattaa käyttää aikaa. Minun laihdutus- ja painonhallintaoppimatkani jatkuu.

Tule sinäkin rohkeasti mukaan Cambridge ohjelmaan. Sinun ei tarvitse onnistua yksin painonpudotuksessa eikä myöskään hallita painoasi yksin. On ok ottaa apua vastaan.

Tillbaka