Vi lyckades!

Jyrki Haapasaari

Namn: Jyrki Haapasaari

Startvikt: 103kg

Nuvarande vikt: 88kg

Supporter: Outi Kolehmainen

Hei olen Jyrki

Olin pitemmän aikaa huomannut, että vaatteeni olivat alkaneet kiristämään ja vaatekoko kasvoi vaateostosten myötä. Tunne oli ahdistava minulle henkilökohtaisesti. Puntarissa en ollut käynyt 5 vuoteen, kun viimeksi silloin kävin, mittari näytti muistaakseni noin 90 kg. Mutta nyt päätin rohkaistua ja käydä vaakalla ja mittari näytti 103 kiloa. Itselleni oli selvää, että jotain täytyy tehdä mutta homma ei tuntunut oikein mieleiseltä, kun kaikki se pikaruoka ja valmisateriat tuntuivat niin helpolta syötäviltä kiireiseen elämääni. Tarvitsin selkeät ohjeet millä lähteä etenemään elämänmuutoksessa. Olin nähnyt jutun Cambridge ohjelmasta kaverini facebook sivulta ja hänen suuri muutos kehossa sai minut kiinnostumaan Cambridge ohjelmasta. Selailin nettiä ja löysin sieltä valmentajani Outi Kolehmaisen numeron ja rohkaistuin soittamaan Outille. Tapaaminen olikin jo heti seuraavalla viikolla.

Ensimmäinen virallinen punnitus oli 18.6.18 ja mittari näytti 103 kiloa. Valmentaja Outi ilmoitti aikataulun minkä ajan kuluessa paino tippuisi n.10 kiloa, (tavoitteeni siis), että ei onnistu. Mutta epäilyksestäni huolimatta huomasin, että paino lähti laskemaan Cambridge puurolla, keitolla ja pirtelöllä. Yllätys oli, että nälän tunnetta ei tullut ollenkaan. Tämä siis alkoi Taso nro 1. Aikaisemmin mulla meni olutta purkki pari iltaisin, mutta lopetin täysin tipottelun pariksi kuukaudeksi eli pidin ”niin sanotun 2 kk tipattoman”.  Ruokajuomaksi vaihtui vesi sekä kasvisten käyttö lisääntyi huomaamatta. Näillä eväillä menin eteen päin ja tuli toisen punnituksen vuoro 2.7.2018 painoni oli 95.7 joten ajattelin että tämähän toimii. Tästä alkoi Taso 2 olin tällä tasolla 2 viikkoa. Tuli kolmas punnitus 9.7.2018 tulos 94.4 kg. Loma alkoi ja olin intoa täynnä. Yö unet paranivat ja virtaa oli kuin pienessä kylässä. lisäsin hiukan liikuntaa ja opettelin uutta ruoka rytmiäni ja elämän tapoja. Oli neljännen punnituksen vuoro ja heinäkuu lopuillaan tulos hämmästytti 91.3 kg. Olin yllättynyt, kun olin tavoittanut oman tavoitteen ja totuttelin kiinteään ruokavalioon. Mutta eteen päin ajattelin mennä elokuun 1 pvä alkoi taso 4 ja jolla olin kolme viikkoa. Elokuun 20 pvä alkoi Taso 5 ja paino oli 88.3, kevyt olo ja kenkien nauhojen sitominen helpompaa huomattavasti. 11.9 Taso 6 mennään nyt paino 88.1 kg -14.9 kg joka on lähes 5kg yli tavoitteeni. Tahdon-voima on kova ja olen luvannut itselleni onnistua tässä projektissa ja jatkaa elämää keveimmin mielin.

Tahdon kiittää tästä valmentaja Outia ja vaimo Hannaa, joka on antanut kovasti tukea välillä ”kiukuttelevalle” miehelle.

Tällä hetkellä eletään huhtikuuta 2021 ja lupauduin kertomaan pienen kuvauksen, miten olen onnistunut tasapainoilemaan ja pitämään painoni lähes samoissa mitoissa, kuin lopetin Kymppi pois -ohjelman 2018. Ruokavalio on ollut kaiken perusta, kun koitan syödä säännöllisesti, monipuolisesti ja laadukkaasti. Kiinnittämällä huomion mitä sinne ostoskoriin kaupasta menee, pääsee jo aika pitkälle. Tosin olen, huomannut, kun alkaa sooloilemaan ruuan kanssa niin minun kroppani reakoi siihen välittömästi. Niin sanottuja repsahduksiakin on matkan verralle sattunut, mutta kun muistelee sitä “paksuinta” aikaa niin kyllä se motivoi palamaan itselleni sopivaksi todettuun ruokavalioon. Liikunta on lisäytynyt oman vireystilan myötä ja siitä on tullut minulle myös elämäntapa.
Tällä hetkellä kehoni tuntuu hyvältä. Toivon ja luulen et tämä suunta painoni ja elämäntavoilta on loppuelämäni tapa.
Ja lopuksi haluaisin sanoa, että jos kamppailet painosi kanssa, niin suosittelen kokeilemaan Cambridge Ohjelmaa niin sen kautta voi löytää uuden alun omalle hyvinvoinnille.

P.S Olkaa rohkeita ja kokeilkaa!

Tillbaka