Vi lyckades!

Jonna Tuominen

Namn: Jonna Tuominen

Startvikt: 127kg

Nuvarande vikt: 89kg

Supporter: Katri Elo

Mikä sai sinut aloittamaan laihdutuksen?

Olen ollut vuosia “päättänyt” laihduttaa kehooni kertyneitä kiloja. Kuulun siihen ihmisryhmään, joka aina uudelleen ja uudelleen miettii aloittavansa, tekee sen päätöksen mutta keinot ja motivaatio puuttuvat jo heti alkumetreillä, joten ajatukseksi painonpudotus on jäänyt joka kerta. Ja samaan aikaan syön järkyttävän suuria annoskokoja, en jaksa liikkua ja kehä on valmis alkamaan alusta.

Kun kerta toisensa jälkeen jouduin ostamaan vaatekaappiini aina yhä isompia vaatekokoja ja kun sukkien pukeminen hengästytti, alkoi iha toden teolla kyllästyttämään oma huonovointisuuteni.

Aloitin uudessa työssä jossa tiimitoverini oli tämän valmennuksen avulla saanut pudotettua painostaan 30 kiloa. Hän insoiroi minua suuresti, koska näinhän edessäni konkreettisen muutoksen, mitä tämä valmennusmatka voisi myös minulle tuoda. Aikaa hetken kypsyteltyäni, kesäkuussa 2022 päätin viimein, että sukkien pukemisesta aiheutuva hengästyneisyys saisi nyt loppua. Otin yhteyttä paikalliseen Cambridgevalmentajaan ja aloitimme projektin. Olin sitä mieltä, että nyt tai ei koskaan olen muutokseen valmis, enkä voisi olla päätöksestäni enempää onnellinen.

Millaisena koit Cambridge laihdutuksen?

Rakastan selkeitä ohjeita. En ollut koskaan aikaisemmin ajatellut kalorien laskemista, saatika ymmärtänyt niiden laskemisesta yhtään mitään. Koko matkan aikana opin enemmän ja enemmän, miten kehoni toimii ja millaista polttoainetta se vaatii. En ole joutunut luopumaan mistään, olen vain tehnyt erilaisia päätöksiä.

Jos olet laihdutttanu aikaisemmin, miten Cambridge mielestäsi eroaa aikaisemmista laihdutuksista?

Tässä valmennuksessa lasketaan kaloreita ja korvataan osa aterioista Cambridgetuotteilla ja pyritään syömään tasapainoisesti ja terveellisesti, oikeassa suhteessa. Samat lainalaisuudet siis, mutta toteutustapa on hieman eri. Valmentajalla käyminen säännöllisesti on auttanut minua suuresti, enkä koe, että olisin tähän matkaan pystynyt ilman säännöllistä tukea, tulosten seuraamista ja kannustusta.

Mitä hyötyä sinulle on ollut laihdutuksestasi?

Olen paljon energisempi ja hyväkuntoisempi kuin aiemmin. Kokonaisvaltainen hyvinvointi on tuonut minulle järisyttävän paljon uskallusta kokeilla esimerkiksi uusia liikuntamuotoja, joita en aiemmin ajatellut jaksavani tai pystyväni. Hyvä olo on vain ruokkinut jo ennestäänkin aktiivista ja yllytyshullua minääni. Enää ylipainoni ei siis ole esteenä millekkään, mitä olen halunnut kokea tai kokeilla.

Millä tavalla elämäsi on toisenlaista nyt laihdutuksen jälkeen?

Vaikka kiloja on pudonnut useita, on tämä matka vasta alussa. Vaikeinta on ollut ymmärtää, että en pysty enää syömään samoja määriä kuin aikaisemmin (Eikä toki mikään ihme, koska söin valtavasti!). Samalla se on ollut palkitsevinta, olen itseasiassa löytänyt ruokalautaselleni paljon erilaisia raaka-aineita, joiden en koskaan ajatellut päätyvän ruokalistalleni. Ruokailu on monipuolistunut valtavasti. Puhumattakaan loistavasta olosta, jonka tämä usean ylimääräisen kilon pudottaminen on tuonut. Joka päivä tuntuu hyvältä olla omassa kehossaan, ja se ei todellakaan ole itsestäänselvyys!

Tapahtuiko laihdutuksen aikana, sitä ennen tai sen jälkeen jotain yllättävää, eli jotain, jota et osannut odottaa?

Vaikka tiesin, että kilot putoavat aluksi nopeammin, en ollut silti valmistautunut niin suuren motivaattoriin heti alussa. Aikaisemmat painonpudotuskertani ovatkin tyssänneet siihen, että tuloksia ei tule tarpeeksi nopeasti. Yllättävää matkallani on ollut myös se, että kuinka vaikea on kääntää omaa minäkuvaa konkreettisen muutoksen kanssa samaan tahtiin. En voi vieläkään ymmärtää, että vaatekaupassa mahdun paljon pienempiin vaatteisiin kuin ennen – otan edelleen rekistä sovitettavaksi liian isoja vaatteita, koska “vanha minäni” on niin tottunut siihen, että olen tietyn kokoinen enkä voisi mahtua pienempiin vaatteisiin.

Tavoitteeni on ollut alusta asti “kilo kerrallaan”. En osannut ehkä odottaa alkutaipaleellani myöskään sitä, että oikeasti pystyn pudottamaan näin paljon ylimääräisä kiloja pois painostani.

Tillbaka