Vi lyckades!

Jaana Kuusinen

Namn: Jaana Kuusinen

Startvikt: 67kg

Nuvarande vikt: 50kg

Supporter: Maritta Meriluoto

Milloin laihdutit?
2017-2018

Kuinka paljon laihdutit?
17.4 kg

Miten hallitset painoasi ?
Hallitsen painoani syömällä terveellisesti ja tarpeeksi usein. Tämä tarkoittaa ruokailuhetkiä 4-5 kertaa päivässä. Minun ei tarvitse kiinnittää ruokailuihin nykyään enään erityistä huomiota, vaan olen oppinut runsaan kahden vuoden aikana oikean ruokarytmin ja olen jopa oppinut pitämään ruoanlaitosta, mikä aikaisemmin ei kuulunut vahvuuksiini.
Terveellisestä ja monipuolisesta ruuasta on tullut minulle normi arkea, kiinnittäen myös huomiota oikeankokoisiin annoskokoihin. Tämäkin on tottumiskysymys ja nälissään ei ole tarvinnut olla.
Käytyäni valmentajani Maritta Meriluodon kanssa aikoinaan kaikki tasot määrätietoisesti läpi ja seurantakäynnit säännöllisin väliajoin, on hallinta ollut mielestäni erittäin helppoa.
Oman mielekkyyden painon hallintaan tuo liikunnan-ilo, josta nautin suunnattomasti.
Saavutettuani nykyisen painoni pari vuotta sitten, innostuin lenkkeilystä entistä enemmän. Juoksen viikossa n. 20-30 km, tämän lisäksi perheemme kaksi koiraa vaativat omat lenkkinsä, Näin myös aktiivinen arki auttaa omalla osallaan hallitsemaan painoa.

Mitä ovat siis “sääntösi”?
Ns. tiukkoja sääntöjä minulla ei ole, vaan ruokatottumukseni on muuttunut siten, että mm. vihanneksia ja kasviksia pitää saada päivittäin. Myös hedelmät ja marjat kuuluvat nykyään päivittäiseen ruokavaliooni, kuten myös vaihdellen kanaa ja kalaa eri muodoissa. Herkkupäiviä ei tarvitse viettää, mikäli ei halua herkkuja :). Juhlatilanteissa otan sen pienen kakunpalan, mutta sitä ei tarvitse enää hakea lisää. Jos olen reissussa päivän ja aikataulut tiukkoja, huolehdin kuitenkin siitä että ruokahetket on pidettävä. Näin jaksan paremmin ja mielikin pysyy virkeämpänä. Viikoittaisille liikuntahetkille pitää myös löytyä aikaa.

Millä tavalla olet mielestäsi muuttunut?
Nykyään jaksan kaikkea paljon paremmin. Säännöllinen ja monipuolinen ravinto yhdessä liikunnan kanssa ovat tehneet minusta virkeämmän ja ennenkaikkea hoikemman tyypin. Uskon, että kaikki tämä edesauttavat myös jaksamaan paremmin kiireisessä ajessa. Valokuvausalan sivutoimisena yrittäjänä, päivätyön lisäksi, ei olisi ehkä mahdollista, mikäli en olisi fyysisesti näin hyvässä kunnossa. Uusi elämäntapa on tuonut myös kivalla tavalla itsekkyyttä huolehtimaan omasta kunnosta ja terveydestä. Luulen että, suhtaudun uusiin asioihin nykyään avoimemmiin kuin aikaisemmin, puhumattakaan itsetunnosta, joka mielestäni on parantunut.

Mitä sanot muille, jotka kommentoivat laihdutustasi? (opetatko muitakin painonhallinnan saloissa)?
Kerron mielelläni muille, miten Cambridge ja valmentajani ovat edesauttaneet minut tähän lopputulokseen. Kyseessä ei myöskään ole mitään huippuvaikeaa kitumista nälässä, vaan pikkasen enemmän itsekuria, ohjeiden noudattamista ja uuden omaksumista. Näillä pärjää ja jossain vaiheessa huomaat, että oletkin omaksunut pysyvästi terveelliset elämäntavat. Kiitokset siis valmentajalleni Maritta Meriluodolle ja Cambridge Ohjelmalle! 

Tillbaka