Vi lyckades!

Heli Paattilammi

Namn: Heli Paattilammi

Startvikt: 85kg

Nuvarande vikt: 71kg

Supporter:

Mikä sai sinut aloittamaan laihdutuksen?

Olin jo pitkään miettinyt että jotain tarttis tehdä. Työpaikkani muutti 2019 joulukuussa lähelle Keskustorin laihduttamoa. Kuljin joka päivä tämän ohi. Kerran menin sisälle ja kyselin miten piti aloittaa, varasin ajan Pialle. Sanoin heti töissä, että seuraavalla viikolla minä aloitan laihdutuksen tällä systeemillä. Ja niin tapahtui..sovin Pian kanssa, että aloitan tasolta yksi, siitä se lähti

Millaisena koit Cambridge laihdutuksen?

Alusta alkaen tämä tuntui helpolta. Laihduin koko ajan ja kävin säännöllisesti Pian luona. Tärkeänä pidän valokuvan ottoa aluksi. Otin valokuvista tulosteet ja laitoin ne heti makuuhuoneen oveen, jotta joka päivä näen itseni, tämä on paras motivaattori. Ykkös taso oli helppo ja olisin sitä voinut jatkaa vaikka kuinka pitkään. Mutta menin Pian ohjeiden mukaan ja korotin tasoa pikkuhiljaa. Kyllä tuntuikin ihanalta kun kolmos tasolla sai jo pistää jotain muutakin suuhun kuin näitä laihduttamon “pusseja”. Vaikka täytyy heti sanoa, että nämä Cambridge-tuotteet ovat mielestäni hyvän makuisia.

Jos olet laihdutttanu aikaisemmin, miten Cambridge laihdutus eroaa aikaisemmista?

Olen laihduttanut ennenkin, noin 10 vuoden välein. Mutta tässä menetelmässä opin syömään oikein ja punnitsen itseni joka aamu, että pystyn heti reagoimaan syömisiini, jos paino alkaa nousta. Pidän rajana 2 kg, jos lihomista kertyy enemmän, muutan syömistäni ja minulla on myös jatkuvasti näitä Cambridgen ihania suklaa paloja ja patukoita aina kotona. Tämä painon tarkkailu ei tunnu mitenkään pahalta, vaan motivoi minua jatkamaan oikeanlaista syntiä. Olen oppinut syömään oikein.

Mitä hyötyä sinulle on ollut laihdutuksestasi?

No tietenkin vanhat vaatteet mahtuvat päälle ja kokoni pieneni 46:sta 40:iin. Voin paremmin, enkä väsy niin helposti. Pystyn nyt laittamaan kengänhauhat kiinni ja näen kengät, ennen mahani oli aina edessä. Olen käyttänyt jopa vyötä, mitä en ennen omasta mielestäni voinut käyttää, koska minkäänlaista vyötäröä ei ollut.

Millä tavalla elämäsi on toisenlaista nyt laihdutuksen jälkeen?

Olen pirteämpi ja pidän peilikuvastani enemmän kuin ennen. Pidän nykyään myös lyhyempiä puseroita aikaisemmin käytn paljon tunikoita, jotka peittivät mahani.

Tapahtuiko laihdutuksen aikana, sitä ennen tai sen jälkeen jotain, jota et osannut odottaa?

Kun olin päässyt -16 kg:aan sairastuin yllättävästi ja jouduin tavallaan jättämään tämän laihduttamisen kesken. Olin kolme kuukautta sairaslomalla, mutta jatkoin sitten heti sen jälkeen. Jouluna tuli syötyä suklaata, mutta Pia sai minut lopettamaan ja ruotuun. Olen käynyt Pian valmennuksessa koko ajan noin 1-2 kuukauden välein. Nyt painoni on asettunut noin 70 kg kieppeille, missä aion sen pitää. Tarkoitukseni on myös jatkaa käyntejäni Pian luona, koska saan häneltä hyviä neuvoja ja hän pitää minut oikeassa kursissa. Laihdutuksen aikana myös suhteeni alkoholiin on muuttunut. Ennen otin aina punaviiniä ruuan kanssa viikonloppuisin ja joskus viikolla skumppaa muutaman lasillisen. Aluksi tuntui oudolta syödä viikonloppuisin ilman punaviiniä, mutta nyt käytän alkoholia huomattavasti vähemmän. Entisenä Cavan ystävänä minun lempijuomani on tällä hetkellä alkoholiton skumppa, jossa on myös vähän sokeria. Viiniä voin ottaa nykyisinkin viikonloppuna lasillisen ja se jää siihen yhteen.

Voit kertoa myös vapaamuotoisesti omista laihdutuskokemuksistasi

Olen erittäin tyytyväinen tulokseeni. Se, että onnistuin, on mielestäni tämän ohjelman ansioita ja se, että valmennus on yksityistä ja tietenkin, koska Pia on niin mukava ja kannustava valmentaja. Hänen kanssaan on ollut helppo keskustella kaikista ongelmista ja tavoitteista ja tietenkin syömisestä. On myös tärkeää, että valmentaja on itekkin laihduttanut tällä ohjelmalla, silloin voi luottaa, että hän tietää mitä puhuu.

Muuta lisättävää:

On hyvä, että voi jatkaa käyntejä vielä ihannepainon saavuttua. Itselläni pidän sitä jopa välttämättömänä oman painoni pysymisenä samana ainakin jonkin aikaa laihduttamisen jälkeen.

Tillbaka