Vi lyckades!

Harriet Urponen

Namn: Harriet Urponen

Startvikt: 85kg

Nuvarande vikt: 70kg

Supporter:

Mikä sai sinut aloittamaan laihdutuksen?
Halusin pudottaa painoa siitä syystä, että oloni oli kurja ja vetämätön, itsetuntoni oli matalalla ja olin pettynyt itseeni. Syyt olivat osin myös esteettiset, en pitänyt siitä, mitä näin peilistä, enkä mahtunut vaatteisiini.

Millaisena koit Cambridge laihdutuksen?
Ohjelma sopi hyvin minulle. Ohjeet ovat selkeät ja paino putoaa, kun ohjeita noudattaa. Hyvin pian alkoi näkyä tuloksia, vaikka etenin hyvin maltillisesti aloittaen tasolta kolme. Cambridge sopii myös hitaampaan painonpudotusvauhtiin. Itse olen koko ohjelman ajan syönyt säännöllisesti hyvää kotiruokaa. Pääpaino ja -tavoite on ollut se, että nyt opettelen koko elämää varten uusia taitoja.
Koko matkani pituus oli 7,5 kk, joten keskimääräinen painonpudotuksen viikkotahti oli noin puoli kiloa viikossa. Siinä pysyy hyvin myös pääkoppa mukana.
Jos olet laihdutttanu aikaisemmin, miten Cambridge laihdutus eroaa aikaisemmista?
Valmentajan säännöllinen tapaaminen ja kannustus olivat tärkeässä osassa valmennusta. Koin, että valmennus ei vienyt liian suurta osaa arjestani, vaan pystyin nipistämään sille sen vaatiman ajan helposti.
Samoin pystyin itse valitsemaan ajankohdan, milloin halusin tulla valmennukseen, eli kohtaamiset tapahtuivat kohdallani noin kahden viikon välein ja se rytmi tuntui hyvältä. Ehkä tämä laihdutuskertani erosi aiemmista juuri siinä, että olen tehnyt kokonaisvaltaista elämäntapamuutosta ja sitä varten Cambridge on ollut yksi työkalu harjoitella minulle sopivaa ruokavaliota.

Mitä hyötyä sinulle on ollut laihdutuksestasi?
Pääsin tavoitteeseen, eli olen oikein tyytyväinen lopputulokseen. Laihdutus ei ole ollut matkallani pääasia, vaan elämäntapamuutos, jossa painonpudotus on ollut vain yksi sivujuonne. Olen oppinut nauttimaan liikunnasta ja säännöllinen liikunta on nyt yksi elämäni tärkeä hyvinvointia luova rutiini.
Laihdutuksesta on ollut se hyöty, että nyt jaksan olla parempi äiti lapsilleni ja koko perhe syömme terveellisemmin. Vähän nolottaa sanoa, mutta kyllä minä nyt taas voin paremmin myös siksi, että pidän itsestäni enemmän tämän näköisenä.

Millä tavalla elämäsi on toisenlaista nyt laihdutuksen jälkeen?
Minun elämänmuutokseni on siinä mielessä vielä kesken, että nyt alkaa työ laihdutuskierteestä irti pyristelemisestä. Olen koko ikäni ollut jos jonkinäköisillä laihdutuskuureilla ja nyt, kun olen päässyt tavoitepainoon haluan kiinnittää huomiota siihen, mikä on se tapa syödä, liikkua ja levätä, joka pitää kehoni tämän kokoisena, kuin olen nyt.

Tapahtuiko laihdutuksen aikana, sitä ennen tai sen jälkeen jotain, jota et osannut odottaa?

Olen yllättynyt siitä, miten mahtavasti pystyin sitoutumaan ohjemaan ja tuntuu uskomattomalta, että nyt painonpudotusjakso on takana. Aika on mennyt nopeasti. Tiedostan olevani nyt juuri siinä kriittisessä pisteessä, että uudessa, hoikemmassa kehossani minun täytyy huomioida se, etten voi palata aiempiin ruokailutottumuksiin.

Voit kertoa myös vapaamuotoisesti omista laihdutuskokemuksistasi

Matkani alkoi maaliskuussa -20, kun korona nosti päänsä ja sai koko yhteiskunnan mullin mallin. Minä halusin valjastaa tämän oudon tilanteen itselleni eduksi ja aamulenkistä tuli voimavara, jolla jaksoi pitkälle päivään. Aloitin ohjelman kanssa yhtäaikaa aamulenkit ja uskon sen olevan yksi vahva tekijä onnistumisessani.
Tuntui, että tämä hetki oli hyvä minun elämänmuutokselleni, kun sain keskittyä siihen kaikessa rauhassa.
Parhaat tekosyyt, kuten lomamatkat ja juhlat, olivat nyt vähäksi aikaa poissa kalenteristani. Mitään estettä ei siis aloittamiselle ollut. Ehkä vaikeinta olikin juuri päätöksen tekeminen, sen jälkeen juna on edennyt asemalta toiselle, eikä hätäjarrua ole tarvinnut käyttää.

Muuta lisättävää:

Sitä olen jäänyt pohtimaan, että häpeä on vahva tunne, joka liittyy ylipäätään laihduttamiseen. Kun laihdutuskertoja on useampia, häpeän kierrekin on entistä vahvempi. Entä jos en onnistukaan? Entä jos taas kohta olen samassa tilanteessa?
Myös Cambridge -ohjelman saama kritiikki on minulle tuttua ja pakko myöntää, etten ole halunnut kovin suureen ääneen kertoa Cambridgesta. On myös paljon heitä, joille ohjelma ei sopinutkaan syystä tai toisesta.
Työkaverini, jolla itsellään on takana onnistunut painonpudotusmata Cambridgella, on ollut innostajani ja tärkeä kannustajani tällä matkalla!

Tillbaka