Vi lyckades!

Elena Uusoksa

Namn: Elena Uusoksa

Startvikt: 88kg

Nuvarande vikt: 84kg

Supporter: Katri Viisainen

Mikä sai sinut aloittamaan laihdutuksen?  

Kävin keskustassa, istuin kahvilassa syömässä kakkua ja mietin “mihin seuraavaksi?”. Halusin mennä shoppailla vaateita kevääksi mutta sitten muistelin että minun vyötärö ei ole lähelläkään kesäkunnossa. “Pitääkö ensin keventää?”- sillä ajatuksella googlasin lähin Cambridge-valmentajaa ja lähetin hänelle tekstari “löytyykö aika NYT?”. Katri vastasikin että hänellä on just sopivasti pieni auko kalenterissa ja ehdimme tavata. Ha minä lähdin hänen luo saman tien. Näin se alkoi. Mielessäni oli pitää pieni 3-4 päivän kuuri mutta sitten lähdinkin 4 viikon Lyhytohjelmaan koska se kuulosti paljon tarkoituksenmukaiselta. Ja onneksi tein näin!

Millaisena koit Cambridge laihdutuksen?

Onnistuin starttata itselleni juuri oikeassa hetkessä. Innostumisen energiat olivat kohdilla ja näin laihdutuksen alkupäivätkin olivat erittäin energiset ja reippaat vaikka aloitin Tasolta 1. Toki, matkan keski vaihessa, kävin väsymyksen ja “ei-paljon-kiinnostaa”-fiiliksen pohjassa mutta kun alku oli erittäin hybä, jaksoin mennä läpi myös “huonot päivät”. Nyt, kun 4 viikkoa Lyhytohjelmaa on takana, sanon että oli erittäin kiva matka! Laihduin + opin itsestäni paljon.

Jos olet laihdutttanu aikaisemmin, miten Cambridge mielestäsi eroaa aikaisemmista laihdutuksista?

Cambridge-ohjelma on minulle tuttu entisestään. Laihduin sillä joskus, moooonta vuotta sitten. Siksi nytkin kännyin sen puolelle melko automaattisesti. Sain silloin hyvät tulokset, ja nytkin. Miten tämä kerta eroa edellisestä? – tällä kertaa lähdin kevennysmatkalle rennommalla ja varmemmalla fiiliksellä koska tiesin jo että ohjelma toimii satavarmasti kun sitä noutaa; toinen olennainen seikka: tällä kertaa minulla on aivan superihana energinen sydämellinen asiansa osaava valmentaja!!! – sillä on suuri merkitys.

Mitä hyötyä sinulle on ollut laihdutuksestasi?

Laihduin ja matkalla irtauduin monista pahoista tavoistani; sain selkeämmin ymmärrystä ruokailutottumuksistani (hyvistä ja huonoista valinnoista); sain ruokailurytmini hyvään malliin jolla jatkan tästä eteenpäin; sain liikkumisen iloni takaisin; nukun paremmin, jaksan paremmin; itsevarmuutta tuli lisää. Kaiken kaikkea, tykkään nyt itsestäni enemmän 🙂

Millä tavalla elämäsi on toisenlaista nyt laihdutuksen jälkeen?

No se että tulin kevyemmäksi on päällimmäisin asia, tottakai. Mutta ei tärkein. Nyt kun mietin, tärkeintä on se että sain uskoa itseään. Nyt todistettavasti näen että 53 vuotiaanakin voin tehdä mitä haluan, voin laihtua jos haluan eikä “vaihdevuodet+aineenvaihdunnan hidastamista” ole mitään este. Minulla on parempi olo sekä fyysisesti että hengisesti. Sain takaisin innostukseni elää ja nauttia.

Tapahtuiko laihdutuksen aikana, sitä ennen tai sen jälkeen jotain yllättävää, eli jotain, jota et osannut odottaa?

Yllättyin kuinka energinen olin eka päivinä vaikka olin tosi niukalla energiasaannilla. Ei päänsärkyä, ei väsymystä vaan hirmu paljon energiaa ja hyvää oloa.

Se oli minulle iso yllätys ja samalla tosi hyvä kiihdytin jatkaa eteenpäin vaikeinäkin päivinä.

Sekin oli yllättävä miten kehoni reagoi laihdutukseen, jona päivinä painoa tuli jopa lisää pari sataa gramma mutta sitten taas meni alas. En, muuten, olisi pärjännnyt ilman valmentajani tukea minun “heikoina hetkinä”. Valmentajan rooli – se on yllätävän tärkeä mitä oivalsin matkani aikana. Minähän kun olen “tiedän-itse-osaan-itse”-ihminen 🙂 …

Kaiken kaikkea, yllättävän helpot 4 viikkoa.

Voit kertoa myös vapaamuotoisesti omista laihdutuskokemuksistasi

Voi hyvin että en muistanut nyt kaikki asiat jotka olisivat mainitsemisen arvoiset 🙂
Olen nyt niin tyytyväinen tästä Lyhytohjelmasta että päätin aloittaa viikon kuluttua seuraavan. Vaikka sainkin hyvät tulokset jo nyt, en vielä ole ihan tyytyväinen. Haluan kehoni vielä kevyemmäksi JA haluan ruokatottumukset vakintumaan paremmin, ha koen että Cambridge ohjelmalla saan asia helpommin järjestykseen. Kysyin valmentajaltani mielipidettä ja hänen tuella lähden toka kerrokselle kohti seuraava tavoitetta. Olen erittäin innostunut!!!

Tillbaka