Vi lyckades!

Arja Tuisku

Namn: Arja Tuisku

Startvikt: 73kg

Nuvarande vikt: 58kg

Supporter: Pauliina Mulari

Mikä sai sinut aloittamaan laihdutuksen?

Olin pitkään pohtinut laihduttamista. Puntarin lukema ja veriarvot työterveyslääkärin vastaanotolla olivat pysähdyttäviä. Jouduin jatkuvasti ostamaan aina vain isompia vaatteita ja vaatekaappini täyttyi hyvistä, vähän käytetyistä vaatteista. Viimeinen niitti oli se, ettei vanhat kesävaatteet enää mahtuneet päälleni. Pysäyttävää oli myös, kun keväällä kelkkareissulle lähdettäessä kalliin kelkkahaalarin vetoketju ei mennytkään kiinni. Myös puoliso huomautteli, että söin samoja ruokamääriä kuin hän. Sain kuulla syöväni “metsurin annoksia”. Työkaveri kertoi Cambridge Ohjelmalla laihduttamisesta ja onneksi kuuntelin häntä ja päätin aloittaa.

Millaisena koit Cambridge laihdutuksen?

Kun tein päätöksen ja tulin valmennukseen, huomasin heti, että tämä oli selkeä ohjelma ja sitä oli myös todella helppo noudattaa. Ateriat olivat erittäin maukkaita ja niitä oli tarjolla monipuolisesti. Ateriat oli helppo ottaa mukaan myös töihin, retkille ja mökille. Cambridgella laihduttaminen sopi hyvin kroppaani ja kompastuskiviä ei ole ollut.

Jos olet laihdutttanu aikaisemmin, miten Cambridge laihdutus eroaa aikaisemmista?

Minulla on ollut monenlaisia laihdutusyrityksiä vuosien saatossa, mm. kaalikeitto- ja kananmuna-vichyvesidieetit, Painonvartijat ja olen myös omaehtoisesti yrittänyt laihduttaa annoksia pienentämällä. Jokaisella näillä kerroilla on aina ensimmäisen viikon jälkeen tapahtunut romahdus. Cambridge Ohjelma oli täysin erilainen: sitä oli helppo noudattaa ja mieleeni ei tullut kertaakaan luovuttaa. Valmentajani kertoi omasta kokemuksestaan pudottaa reilusti painoa Cambridgella ja siitä, että alkupäivinä voi olla nälän tunnetta, mutta että se pian helpottaa. Sain valmentajaltani ohjeita ja kannustusta ensimmäisten päivien selättämiseen. Se kannusti minua jatkamaan alkupäivien yli – ja se kannatti: sen jälkeen laihduttaminen oli todella helppoa!

Mitä hyötyä sinulle on ollut laihdutuksestasi?

Laihduttaminen Cambridgella on opettanut minulle säännöllisen ateriarytmin, jonka olin jo vuosien mittaan joko unohtanut tai josta en ollut enää vuosiin vain välittänyt. Lautasmalli minulla on aiemmin jo ollut käytössä, mutta annosmäärät olivat aivan liian isoja kulutukseeni nähden.

Voin nyt kaikin tavoin loistavasti. En hengästy ja pysyn mieheni perässä hillajängällä. Unenlaatu on ollut myös parempaa ja enää en heräile öisin. Fyysinen vointini on erinomainen.  Lääkärikin ihmetteli, miten ihmeessä olen näin nuorentunut ja hoikistunut. Laihduttaminen on vaikuttanut kokonaisvaltaisesti minun hyvään oloon, olen virkeä ja energinen. Aiemmin olin koko ajan todella väsynyt ja nukuin päivittäin päiväunet. Nyt päiväunet ovat vain muisto, sillä en ole enää väsynyt, vaan jaksan touhuta myös illat kotona. Koen myös töissä askeleideni keventyneen ja mielestäni työskentelen aiempaa ripeämmin.

Millä tavalla elämäsi on toisenlaista nyt laihdutuksen jälkeen?

Elämäni on paljon keveämpää, olo on hyvä ja jaksan erinomaisesti. Olen erittäin tyytyväinen, että ryhdyin laihduttamaan Cambridgella – en ole katunut hetkeäkään! Olen pysynyt hyvin ohjelmalla ja noudattanut valmentajani selkeitä ohjeita. Minua kannusti myös se, että tuloksia alkoi näkymään heti aloitettuani laihduttamisen.

Tapahtuiko laihdutuksen aikana, sitä ennen tai sen jälkeen jotain, jota et osannut odottaa?

Laihdutuksen aikana, sitä ennen tai sen jälkeen ei tapahtunut mitään, mitä en olisi osannut odottaa. Olen suositellut kaikille Cambridgella laihduttamista ja kertonut, että tähän kannattaa ehdottomasti ryhtyä heti, jos vähänkään kokee, että ylipainoa on kertynyt. Korjausliikkeitä kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen kuin ylipainoa on niin paljon, että puhkeaa esimerkiksi diabetes tai muu liikuntaelinsairaus. 

Voit kertoa myös vapaamuotoisesti omista laihdutuskokemuksistasi

Valmentajani on helposti lähestyttävä ja meille syntyi heti ensimmäisellä valmennuskerralla luottosuhde. Valmennuksessa on ollut hyvä käydä ja hänelle on helppo kertoa asioita. Olen pystynyt kertomaan kaikesta, minun ei ole tarvinnut arkailla mitään.

Valmennuskontrolli on sopinut minulle hyvin ja olemme olleet yhteydessä valmennuksen ajan monin eri tavoin, esimerkiksi lomalla osallistuin etävalmennukseen mökiltä ja olen saanut valmentajaltani apua muutoinkin tarvittaessa. Kun valmentaja on ns. vieras, laihduttaminen pysyy hyvin hyvissä ja selkeissä raameissa. Valmentaja pitää minut ruodussa ja motivoi jatkamaan. Valmennus on antanut ryhtiä laihdutukselleni ja olen siirtynyt luottavaisin mielin painonhallintavaiheeseen. Käyn jatkossakin valmennuksessa, mutta harvemmin, mitä aktiivisessa laihdutusvaiheessani.

Tillbaka