Vi lyckades!

Anja Karisalmi

Namn: Anja Karisalmi

Startvikt: 91kg

Nuvarande vikt: 71kg

Supporter:

Aloitin Cambridge Ohjelman työkaverin suosituksesta maaliskuussa 2019, koska ylipaino vaikeutti töissä jaksamista ja olin huolissani terveydestäni. Aloitin tasolta 2 ja odotin kauhulla nälkää ja huonoa oloa, mutta onnekseni en saanut muita alkuoireita kuin pientä nälkää ja päänsärkyä kahtena ensimmäisenä päivänä. Kolmannesta päivästä lähtien vointi oli hyvä ja pirteä, ja nopeasti syntyvät tulokset motivoivat jatkamaan. Alussa laskin ja punnitsin ruoat tarkasti ja noudatin ohjeita kirjaimellisesti. Kaiken kaikkiaan koin Cambridgella laihduttamisen helpoksi.  

Olen aiemmin testannut kaikki mahdolliset laihdutuskeinot kaalisoppadieetistä alkaen, mutta ongelmana on ollut kuuriajattelu eli olen palannut aina vanhoihin tapoihin, jolloin kilotkin ovat tulleet takaisin. Cambridge Ohjelman aikana ymmärsin, ettei tämä ole kuuri vaan elämäntapamuutos. Ohjelman aikana opetellaan syömään oikein, ja näitä uusia ruokatottumuksia noudatetaan lopun ikää.  

Olin aiemminkin tiennyt paljon terveellisestä ruokavaliosta, mutta olin antanut mielihalujen viedä mennessään. Nyt olen oppinut hallitsemaan mielihaluja, sillä olen tajunnut, ettei makeita herkkuja voi syödä aina kun niitä on tarjolla. Myös vaalean leivän syöminen on vähentynyt ja tilalle on tullut täysjyväviljaa ja kasviksia. Olen myös oppinut ajattelemaan joustavasti: kun arkisyöminen on kunnossa, on välillä lupa herkutella.  

Pudotin painoani Cambridge Ohjelman avulla 20 kiloa. Nyt jaksan huomattavasti paremmin niin töissä kuin vapaa-ajallakin, ja peiliin on mukavampi katsoa. Olen myös päässyt eroon kolesterolilääkkeestä. Vaikka olenkin nyt tavoitepainossa, seurantakäynnit jatkuvat vähintään kahden vuoden ajan, sillä valmentajan tuki on tärkeää myös painonhallintavaiheessa.   

Anja -20 kg 

Tillbaka