TILLREDNING 30 MIN.
Strömming med blomkåls- och morotsmos
(382 kcal)
Krispigt stekta strömmingar och sammetslen blomkåls-morotsmos – en läcker kombo som förenar tradition med en fräsch twist!

Ingredienser
150 g strömmingsfiléer (210 kcal)
10 g / ca 1 msk smör (73 kcal)
100 g blomkål (24 kcal)
100 g morötter (30 kcal)
10 g / ca 1 msk smältost (24 kcal)
Salt
1 påse / 80 g färdig salladsmix (10 kcal)
50 g små plommontomater (11 kcal)
Gör så här:
- Skär blomkålen och morötterna i bitar och koka dem mjuka i vatten. Häll av kokvattnet och mixa till en slät puré.
- Tillsätt smältosten i purén och värm tills den har smält ordentligt.
- Stek strömmingsfiléerna i smör.
- Servera med sallad och plommontomater.
Steker du i vatten, smör eller olja – på en höft eller noggrant uppmätt?
Stekfettet är inte bara en smaksak, utan påverkar också maträttens energiinnehåll. Välj smart och njut av läckra smaker som passar just dig!
Smör (ca 720 kcal/100 g) ger fyllighet, och en matsked (ca 14 g) innehåller ungefär 100 kcal.
Oliv- och rapsolja (ca 880 kcal/100 g) är hjärtvänligare alternativ, men en matsked (ca 14 g) innehåller ca 123 kcal.
Vatten är det lättaste valet (0 kcal), men ger varken smak eller krispighet…
Med små val kan du påverka både smak och energimängd. Välj smart och njut av en balanserad matupplevelse!
Roskfri matlagning

Många oroar sig för vitamininnehållet i frysta grönsaker och lämnar dem i butiken. Du gör det förmodligen inte, eftersom du redan får alla vitaminer och mineraler från dina Cambridge-måltider. Du kan lugnt fortsätta använda frysta grönsaker även efter din viktnedgång.
Vi uppmuntrar till ett ekologiskt tänkande, ekonomisk hållbarhet och hälsosamma val genom alla våra viktminskningsprogram. Din coach ger dig också konkreta råd om hur du kan minska ditt avfall!
