Vi lyckades!

Paavo Leviäkangas

Namn: Paavo Leviäkangas

Startvikt: 119kg

Nuvarande vikt: 84kg

Supporter:

Mikä sai sinut aloittamaan laihdutuksen?

Minulla oli kaksi syytä aloittaa Cambridge ohjelma, ensinnäkin olin kyllästynyt siihen isoon ihmiseen joka tuijotti peilistä aamuisin, toinen, tärkeämpi syy oli se, että lääkärintarkastuksessa syntyi vahva epäily diabeteksestä. Olin toista mieltä asiasta.

Millaisena koit Cambridge laihdutuksen?

Laihduttaminen on ollut todella helppoa. Yllätyin laihtumisen nopeudesta ja helppoudesta. Koko ohjelman ajan olen noudattanut täsmällisesti valmentajan ohjeita ruokavaliosta. Muutaman viikon jälkeen lisäsin hiukan liikuntaa, n. 30 min kävely päivittäiseen ohjelmaan ja muutama viikko myöhemmin otin intervallit kävely – hölkkä liikunnaksi.

Jos olet laihduttanut aikaisemmin, miten Cambridge laihdutus eroaa aikaisemmista?

Suurimmat erot aikaisempiin yrityksiin ovat olleet nopeus, nälättömyys ja helppous.

Mitä hyötyä sinulle on ollut laihdutuksestasi?

Verensokerit ovat hallinnassa, ennen ohjelmaa lääkäri määräsi lääkityksen, nyt sitä ei ole. Samoin kolesterolit ovat kunnossa. Puhumattakaan kevyemmästä olosta. Eikä muuten ole ollut ihan pientä ystävien, tuttujen ja työtovereiden kehut ja ihmettelyt muuttuneesta ulkomuodosta.

Tapahtuiko laihdutuksen aikana, sitä ennen tai sen jälkeen jotain, jota et osannut odottaa?

Montakin asiaa: Painon putoamisen nopeus (3 kk, 31 kg!), nälättömyys, kolmantena ja neljäntenä päivänä ohjelmaa oli nälkä, sen jälkeen ei ollut nälkää koko ohjelman aikana. Helppous: ei tarvinnut kuin noudattaa ohjelmaa ja paino katosi. Ei mitään ylimääräisiä kevätjuhla liikkeitä, vaan ihan ohjeitten noudattamista. Se myös yllätti, että energiaa oli koko ajan, ei ollut väsymystä, eikä vetämättömyyttä. Tasosta 3 eteenpäin jaksoi jo hyvin käydä hiukan raskaammallakin lenkillä. Kuurin aikana yllätti myös se, että kun oli ollut ilman extra sokereita pari viikkoa, niin ei enää edes tehnyt mieli mitään naposteltavia.

Millä tavalla elämäsi on toisenlaista nyt laihdutuksen jälkeen?

Ei hirvittävästi erilaista, jaksaa paremmin tehdä asioita ja osaa katsoa järkevämpiä valintoja ruuan suhteen. Niin ja joutuu shoppailemaan ja uusimaan koko vaatekaapin sisällön.

Kerro omin sanoin laihdutuksestasi

Olin järkyttynyt ensimmäisten välikuvien jälkeen. Aloituksen ja seuraavien kuvien väliin mahtui n. Kuukausi, jonka aikana painoa suli n. 15 kg, ja luonnollisesti ukko pieneni pari pykälää… Järkky mikä ero oli kuvilla. 
Kaikista vaikeinta ohjelmassa oli myöntää ennen aloitusta itselle, että tarvitsee apua laihtumiseen. Sen myöntämisen jälkeen oli jo helpompaa varata aika valmentajalle, joka oli muuten ohjelman toiseksi vaikein asia. Kolmantena tulikin sitten itse tapaamiseen meneminen. Sen jälkeen kaikki olikin vähän liiankin helppoa. Ensimmäisen kuukauden jälkeen oli koko ajan hieman epätodellinen olo, semmoinen ”kohta mä herään”-olo. Kyllä tähän pikkuhiljaa alkaa tottumaan, että on oikeasti n. 35 kg kevyempi kuin alku talvesta. 30 kg laihdutuksen jälkeen kävimme valmentajan kanssa vaatekaupassa. Muutos kolmen kuukauden jälkeen oli 6 numeroa housuissa ja paita pieneni XXL:stä L-kokoon. Ei meinannut sovittamisesta tulla yhtään mitään, kun nauratti kokoajan 🙂

Muuta lisättävää:

Kaikille niille, jotka miettivät aloittaako ohjelma: aloittakaa, kokeilkaa ja noudattakaa ohjeita. Tämä toimii ihan oikeasti ja helposti. Ainoa mitä kokeilulla voi hävitä on jokunen kilo painosta. Ja muistakaa se, että kun kuuri on tiukimmillaan, niin ajatelkaa positiivisesti. Ammentakaa motivaatiota siitä, että vielä koittaa aika, jolloin saa taas syödä. Ei siten, että palaa siihen mistä aloitti, vaan järkevästi, oikein, hyvää ja hyvin. Tsemppiä!

Tillbaka