Vi lyckades!

Eija Mäkinen

Namn: Eija Mäkinen

Startvikt: 98kg

Nuvarande vikt: 77kg

Supporter:

Hade länge funderat på att jag borde ta tag i vikten eftersom min egen spegelbild väckte obehag i mig. Följde intresserat med när två av mina bekanta gick ner i vikt när de börjat med Cambridge programmet och gick på coachning hos Kajsa. De goda resultaten väckte mitt intresse. De skröt på programmet och när en av dem en dag gick förbi mig 50 kilo lättare iklädd en snygg jeansdräkt så visste jag att nu var det dags att börja på programmet.

Cambridge var ett överraskande lätt sätt att gå ner i vikt jämfört med de tidigare metoder jag provat. I jämförelse med klassiska kålsoppedieten och med poängräknandet i viktväktarna kändes Cambridge som ett enkelt sätt att banta på. 

De fyra första dagarna led jag av huvudvärk innan kroppen kom i ketos men jag var motiverad och tänkte aldrig tanken på att ge upp. Det synkade väldigt bra med min coach Kajsa och hon gav mig goda råd och tips. Kajsa moraliserade aldrig utan förstår att vi alla är olika och hjälpte mig att hitta en bra takt som passade just mig att gå ner i vikt på. 

Till all tur började jag bantandet fastän jag visste att jag hade en stor knäoperation på kommande. Jag är ett levande exempel på att man går ner i vikt fastän man ej klarar av att röra på sig bara man äter rätt. 

Idag 21 kilo lättare så är min vardag mycket enklare och den dagen när motionsivern biter mig så vet jag att jag har så mycket enklare att motionera. I dagsläget är jag mycket piggare när jag inte behöver lida av ”fett / kolhydrats-baksmälla”. Är övertygad om att utan denna förändring hade jag lämnat hemma och sitta, mitt sociala liv skulle ha lidit och jag skulle så småningom ha blivit deprimerad. 

Min medvetenhet om att jag aldrig mera vill gå upp i vikt kommer att hjälpa mig i fortsättningen att behålla min nya vikt och den goda fiilisen gör att man automatiskt kollar noggrannare vad man stoppar i sig. Tidigare åt jag upp precis allt som fanns framför mig.

Läkaren som jag har en 20 årig relation till och som följt med mitt jojobantande under alla dessa år lovade att om jag uppnår min trivselvikt, så skriver han en remiss så att all extra hud som lämnat kvar kring magen efter viktnedgången opereras bort. Här är jag nu 21 kilo lättare och bantandet kretsar inte längre kring min navel eftersom jag efter magoperationen inte längre har en navel.

Med min egen story vill jag inspirera er alla att det aldrig är för sent att ta tag i sin vikt, börja på du med!

Tillbaka