Vi lyckades!

Riikka Artjoki

Namn: Riikka Artjoki

Startvikt: 104kg

Nuvarande vikt: 76kg

Supporter:

Miten ihminen ajautuu pois omalta elämänpolultaan?

Keskittymiseni varmaan herpaantui hetkeksi ja yhtäkkiä olin luisunut sivupolulle. Lapsilla oli ongelmia, avioliitossa ei mennyt hyvin, työpaikka oli uhattuna. Seurasi avioero, seurasi työpaikan vaihdos, lasten asioiden hoitamista, ihan huomaamatta alkoholinkulutus kasvoi, viikonloput menivät huppelissa, nilkka murtui, käsi katkesi…

Olen lapsesta asti ollut erittäin urheilullinen. Harrastan kovia lajeja, tykkään rääkätä itseäni. Sivupolulla urheilu jäi. Luistimet unohtuivat nurkkaan, lenkkarit naulaan. Polku vei koko ajan jyrkemmin alaspäin… kunnes saavutin pohjan.

52-vuotiaana, 103 kiloisena katsoin viimein itseäni peiliin ja ihmettelin, miten olin päätynyt tähän? Tämä ei ole Riikka, tämä ei ole se elämä, johon minut on luotu.

Ihan näin helposti se ei silti käynyt. Ei ne omat voimavarat aina riitä muuttamaan omaa suuntaansa, varsinkin jos ollaan jo todella syvällä kuilussa. Kohtalo – tai johdatus tuli kuitenkin avukseni. Ninan mainos tuli Facebook-fiidiini! Algoritmi tunnisti, että etsin itselleni uutta polkua ja tarjosi minulle juuri sen, mitä siinä hetkessä kaipasin. Jotain konkreettista, jotain säännönmukaista, jotain tavoitteellista – Cambridge-ohjelman.

Hetkeen osasin edelleen tarttua, eikä minua ole hitaudesta koskaan muutenkaan syytetty. Otin yhteyttä Ninaan ja lähdin käymään ryhmässä. Rohkeana, kaikkine kiloineni suoraan peilin eteen, valokuvaan ja vaa’alle.

Kun ensimmäinen askel oli otettu, loppu oli minulle helppoa. Tiukka kuri ja valmis ohjelma sopii minulle. Valmiiksi pakatut annokset laittoivat ruokavalioni uusiksi. Aamupalapuuro, lounaskeitto, välipalapatukka, iltapalasmoothie ja siinä välissä proteiinia ja kasviksia. Helppoa, ja valmista.

Parasta ohjelmassa on se, että kaikki on valmiina. Ei tarvitse tehdä monimutkaisia ostoksia, ei tarvitse punnita jokaista suupalaa. Kiireisenä päivänä voi heittäytyä täysin valmisruokien varaan ja antaa ohjelman viedä. Minulle tärkeitä olivat myös ryhmätapaamiset. Säännölliset punnitukset ja Ninan jatkuva kannustus.

Painoni lähti putoamaan nopeasti. Samalla kun paino putosi, energiaa tuli lisää. Lähdin kuin itsestään taas liikkeelle, tarvitsin hikeä purkamaan ylimääräistä energiaani. Unen laatu parani. Mieleni virkistyi. Pilke palasi silmäkulmaani ja deittisivustot palasivat elämääni. Olin sinkku, täynnä energiaa ja paloin halusta elää, täysillä!

Hyvä kierre vie mukanaan ihan yhtä raivokkaasti kuin se huonokin. Paino jatkoi putoamista ja lihakseni alkoivat kiinteytyä. Jaksoin käydä salilla, rullaluistella ja lenkkeillä, ihan niin kuin silloin ennen. Tämä näkyi myös terveydentilassani. Veriarvot palasivat normaaleiksi.

Sitten löytyi rakkaus. Mies rinnalleni. Urheilemme nyt yhdessä. Hiihtoa ja laskettelua, nyt kevään pilkahdellessa kaivetaan taas lenkkarit ja rullaluistimet kaapista ja mennään. Olemme kihloissa ja menossa naimisiin.

Sain vakituisen työn. Lapseni ovat kasvaneet ja löytäneet oman polkunsa. Perheemme pitää kiinteästi yhteyttä.

Elämä hymyilee. Olen palannut sille polulle, jolla minun piti ollakin. Olen taas oma itseni. Cambridge-ohjelma sai minut raiteilleen. Huomaamattani elämässäni on tapahtunut muitakin positiivisia asioita. Olen esimerkiksi siirtynyt kasvispainotteiseen ruokavalioon. Aktiivisuuteni ansiosta painonhallinta sallii myös pienet herkuttelut silloin tällöin. Elän kaikin puolin normaalisti. Ennen kaikkea olen onnellinen. Tämän parempaa en voisi elämältäni toivoa.

Tillbaka