Print Options:

Vähäkalorinen lohi-parsakaaligratiini

Antaa2 ServingsAika35 min

Lohi ja parsakaaligratiini

 200 g lohifilettä (ruodotan ja nahaton)
 200 g parsakaalia (kukinnot eroteltuna)
 1 keskikokoinen muna
 150 g vähärasvaista luonnonjogurttia
 1 tl sinappia
 Mustapippuria
 1 tl raastettua sitruunan kuorta
 1 rkl korppujauhoja
 1 rkl vähärasvaista raastettua Cheddarjuustoa
 150 g miniporkkanoita
1

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Laita lohifileet kattilaan ja peitä kylmällä vedellä.
Kun vesi alkaa kiehua, laske lämpöä ja anna kiehua varovasti 10 minuuttia minkä jälkeen kaada vesi pois kattilasta.

2

Sillä aikaa kun vesi kiehuu, höyrytä parsakaalia 5 minuuttia höyrytyskattilassa tai laita se siivilään höyryttymään kiehuvan lohikattilan yläpuolelle.
Sekoita kulhossa vispilällä sekaisin muna, jogurtti, sinappi, mustapippuri ja sitruunan kuoret.

3

Leikkaa lohi suuriksi paloiksi ja asettele uunivuokaan yhdessä parsakaalin kanssa. Kaada jogurttiseos päälle. Ripottele päälle tasaisesti korppujauhoja ja raastettua cheddarjuustoa.

4

Paista uunissa noin 20 miunuuttia, kunnes pinta kuplii ja saa kultaisen värin. Paistumisen aikana höyrytä tai keitä miniporkkanat.
Annostele gratiini lautaselle ja tarjoile miniporkkanoiden kanssa.

Nutrition Facts

annokset 0


Amount Per Serving
Calories 398