Print Options:

Terveellinen grillattu kala ja linssit

Antaa2 ServingsPrep Time30 minCook Time5 minAika35 min

 75 g huuhdeltuja puy linssejä
 50 g porkkanakuutioita
 1 paloiteltu sellerin varsi
 1 tl öljytöntä vinegrettekastiketta
 1 rkl silputtua persiljaa
 100 g valkoista kalaa olevia pihvejä tai fileitä, kuorettomia ja ruodottomia
 200 g kesäkurpitsaa
 puristettua sitruunamehua
 hienonnettua mustapippuria
1

Laita linssit, porkkanat ja selleri kattilaan. Peitä kylmällä vedellä. Kiehuta, laske hieman lämpötilaa ja laita kansi päälle. Anna kiehua 20 minuuttia, kunnes linssit ja kasvikset ovat kypsiä ja pehmeitä.
Valuta hyvin ja lisää vinegrette sekä silputtu persilja joukkoon. Mausta mustapippurilla.

2

Sillä aikaa kun linssit valmistuvat, grillaa kalaa 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta kunnes se on kypsää. Vaihtoehtoisesti voit kääriä kalan folioon ja paistaa sitä uunissa 10-12 minuuttia tai kunnes se on kypsää.

3

Käyttäen perunankuorijaa viipaloi kesäkurpitsat pitkittäissuunnassa ohuiksi nauhoiksi. Höyrytä tai keitä kiehuvassa vedessä 2-3 minuuttia kunnes ne pehmenevät hieman. Varo keittämässä liian pehmeäksi.

4

Asettele linssit lautaselle ja kala niiden päälle. Purista päälle hieman sitruunamehua. Tarjoile kesäkurpitsan kanssa ja lisää päälle hieman mustapippuria.

Nutrition Facts

annokset 2


Amount Per Serving
Calories 117