Kaada tilkka öljyä pannulle ja kuumenna miedolla lämmöllä. Kun pannu on kuuma, lisää sipuli, purjo ja valkosipuli. Paista n. 10 minuuttia.
Sekoita joukkoon riisi ja chilijauhe. Paista n. 1 minuutti.
Lämmitä liemi ja lisää sitä hiukan muiden ainesten joukkoon. Lisää joukkoon myös hieman sahramia.
Lisää lientä vähän kerrallaan samaan tahtiin kuin se imeytyy riisiin.
10 minuutin jälkeen lisää herneet, parsa, pavut ja kesäkurpitsa. Jatka seoksen keittämistä n. 10 minuuttia kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja riisinjyvät ovat turvonneet ja pehmenneet.
Lisää keitokseen sitruunan kuori ja mehu, vähennä lämpöä ja ripottele joukkoon juustoraaste. Mausta mustapippurilla ja lisää yrtit. Asettele risotto lautaselle ripotellen päälle hieman juustoraastetta ja tarjoile rapean salaatin kanssa.
annokset 0