Print Options:

Kevyt kasvisrisotto

Antaa2 ServingsAika40 min

Kevyt kasvisrisotto

 vähäkalorinen öljy
 1 silputtu sipuli
 1 pieneksi viipaloitu purjo
 2 valkosipulin kynttä murskattuna
 120 g risottoriisiä
 ripaus chilijauhetta
 400 ml kasvisfondia tai kasvislientä
 hiukan sahramia (valinnainen)
 50 g jäisiä tai kuorittuja herneitä
 150 g parsaa pilkottuna
 150 g vihreitä papuja pilkottuna
 2 pientä kesäkurpitsaa viipaloituna
 1 sitruunan mehu ja raastettua kuorta
 2 rkl vähärasvaista tuorejuustoa
 4 rkl paloiteltua minttua tai persiljaa
 jauhettua mustapippuria
 1 rkl parmesanjuustoa raasteena
1

Kaada tilkka öljyä pannulle ja kuumenna miedolla lämmöllä. Kun pannu on kuuma, lisää sipuli, purjo ja valkosipuli. Paista n. 10 minuuttia.

2

Sekoita joukkoon riisi ja chilijauhe. Paista n. 1 minuutti.
Lämmitä liemi ja lisää sitä hiukan muiden ainesten joukkoon. Lisää joukkoon myös hieman sahramia.

3

Lisää lientä vähän kerrallaan samaan tahtiin kuin se imeytyy riisiin.
10 minuutin jälkeen lisää herneet, parsa, pavut ja kesäkurpitsa. Jatka seoksen keittämistä n. 10 minuuttia kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja riisinjyvät ovat turvonneet ja pehmenneet.

4

Lisää keitokseen sitruunan kuori ja mehu, vähennä lämpöä ja ripottele joukkoon juustoraaste. Mausta mustapippurilla ja lisää yrtit. Asettele risotto lautaselle ripotellen päälle hieman juustoraastetta ja tarjoile rapean salaatin kanssa.

Nutrition Facts

annokset 2


Amount Per Serving
Calories 175