Print Options:

Kevyempi kaura-omenapaistos

Antaa4 ServingsAika40 min

 400 g omenoita pilkottuna
 1 tl kanelia
 ripaus jauhettua neilikkaa
 ½ sitruunan mehu ja raastettua kuorta
 23 tl rakeista makeutusainetta
Paistoksen päälle:
 50 g tavallisia jauhoja (esim. vehnäjauho)
 50 g kaurahiutaleita
 ripaus kanelia
 30 g vähärasvaista levitettä
 1 demerara sokeria
1

Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
Laita omenat, mausteet, sitruunan kuori ja mehu kattilaan. Keitä matalalla lämmöllä 10 minuuttia kunnes omenat ovat pehmeitä, mutta eivät muusia ja säilyttävät vielä muotonsa. Makeuta makeutusaineella.

2

Siivilöi jauhot ja sekoita samaan astiaan kauran ja kanelin kanssa. Lisää joukkoon levite ja sekoita sormilla kunnes seos muistuttaa koostumukseltaan korppujauhoja. Sekoita joukkoon sokeri.

3

Lusikoi keitetyt omenat uunivuokaan ja peitä kauraseoksella. Ripottele vähän vettä paistoksen päälle. Paista uunissa n. 20 minuuttia, kunnes paistos on kultaisen ruskea ja rapea. Voit nauttia kuumana tai kylmänä.

Nutrition Facts

annokset 0


Amount Per Serving
Calories 41