Onnistuimme!

Jaana Pekola

Nimi: Jaana Pekola

Ennen: 86kg

Nyt: 76kg

Sparraaja: Outi Kolehmainen

Olen laihduttanut monta kertaa aiemmin Cambridge Ohjelmalla. Ensimmäisen kerran lähes kymmenen vuotta sitten. Aiempien kertojen jälkeen kuvittelin että, hallitsen painoa ja pysyn siinä missä paino oli, kun lopetin, mutta paino tuli nopeasti takaisin.

Tällä kertaa aloin laihduttamaan Cambridge Ohjelmalla koska tiesin että laihduttaminen ohjelmalla onnistuu. Se sujui nyt helposti, vaikka joskus oli huonojakin päiviä.

Tällä kertaa olen opetellut taso-ohjelman tasoja. Aiemmin olin jopa 3kk putkeen pelkillä pusseilla ja nyt olin vain 4vk. Aiemmin en opetellut taso-ohjelman eri tasoja, vaan menin omin päin enkä edes avannut opasta ja luulin, että osaan hoitaa asian itse. Aiemmilla kerroilla söin osana päivistä vain pelkkiä pusseja ja toisina oikeaa ruokaa, kun piti noudattaa ohjelmaa ja nousta tasoja. Lisäksi söin muilta salaa karkkia ja keksejä esimerkiksi vessassa yksin mussuttaen. Söin salaa, vaikka todellisuudessa muita ei edes kiinnostanut mitä söin. Nyt olen mennyt taso-ohjelmaa niin kuin pitääkin. Ja se on ollut uusi juttu minulle tällä kertaa. Ennen pelkäsin, että paino ei laskekaan, kun nostan tasoja. Nyt huomasin kuitenkin, ettei paino nouse pilviin, vaikka nostaakin tasoa.

Muutaman kerran toiset ovat yrittäneet tarjota jotain, että ota nyt, mutta olen pystynyt olemaan ottamatta ylimääräistä. Olen ollut tiukka tällä kertaa.

Minulle on uutta, että olen alkanut syömään puuron joka aamu. Ennen join pelkän kahvin. Ruokailurytmi on tullut säännölliseksi, ennen olin syömättä esim. 6 tuntia ja sitten ostin nälissäni karkkia. Nyt luen tuoteselosteet ja käytän paljon tuotteita joissa on sydänmerkki ja lapsetkin jo katsovat kotona missä tuotteissa on sydän.

Nykyään syön myös enemmän kasviksia ja hedelmiä. Lihapiirakat, karjalanpiirakat ja “läskiruuat” on jäänyt pois, eikä hamppareita ja ranskalaisia tee mieli. Kun ostan karkkipussin, voin maistaa muutaman ja loput annan lapsille.

Tällä kertaa aloin laihduttamaan, koska oma peilikuvani ei miellyttänyt ja minulla oli selkä- ja jalkakipuja. Ennen en meinannut päästä sängystä ylös, mutta nyt selkäkivut ovat helpottaneet. Jaksan liikkua, kun ennen olin vain sohvalla puhelin kädessä ja hengästyin, kun kävelin ulkona. Nyt kävelen nopeasti, jopa kaupassa.

Nyt tasapainoilen pudotettuani 20,5kg ja vuodenvaihteen jälkeen pudotan vielä muutaman kilon. En aio palata entisiin tapoihin. Jatkossa käyn seurannassa ja jos paino välillä nousee otan yhteyttä valmentajaan.

Takaisin